2012. február 18., szombat

A kkv-k is bennük bízhatnak - Napi Gazdaság

A kkv-k is bennük bízhatnak - Napi Gazdaság: A kkv-k is bennük bízhatnak

A gazdasági válság kezdete óta Magyarországon is egyre több vállalat keres coachokat, akik segítségével növelhető a hatékonyság, de ami még ennél is fontosabb, a cégek egyre inkább igénylik annak bizonyítását, hogy a coachingnak van hatása az üzleti eredményre − mondta lapunknak Bartheldné Ábri Judit executive coach és kommunikációs tanácsadó.

A coachingnál nagyon fontos a változtatás iránti elköteleződés az ügyfél részéről, és ez a szándék a kkv-knál a leginkább észrevehető, mert ott a vezető közvetlenül érdekelt a hatékonyságnövelésben. A coach magával tudja hozni azokat a más cégeknél megfigyelt jó vállalatvezetési gyakorlatokat, amelyekről a többi vállalat más módon nem szerezhetne információt

Karmazin György akkor fordult coachhoz, amikor a válságban stagnálni kezdett a vállalata. Ki kellett választani azt a fejlődési vonalat, vállalati kultúrát, amelynek segítségével újra javulást érhetünk el árbevételben, nyereségben és piaci részarányban egyaránt − mondta a Napi Gazdaságnak a szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft. tulajdonosa.


A coaching után a cég árbevétele 25 százalékkal, üzleti eredménye 40 százalékkal nőtt, és elérték, hogy a vállalat mostanáig a vetélytársakénál magasabb növekedési pályán mozogjon. Egy vezető nehezen talál megbízható, szakmailag felkészült személyeket, akiktől tanácsot tud kérni, akik információt adnak át arról is, hogy más cégek hogyan fejlődnek − véli Karmazin.

A válság ellenére az utóbbi egy év jól sikerült a coachoknak mind globálisan, mind Magyarországon: 60 százalékuk ügyfélszáma nőtt és csak 15 százaléké csökkent. Globálisan a coachok 56 százalékának nőtt az árbevétele, míg a magyaroknál 48 százalék az arány. Világszerte az átlagos óradíjat is sikerült 60 százalékuknak megőrizni, sőt 37 százalék még növelni is tudta azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése